Aardbeien Danish
1 rol vers bladerdeeg
1 vrije uitloop eidooier
250 gram aardbeien / frambozen
2 eetlepels abrikozenjam
voor de custard pudding:
20 gram maizena
1 eetlepel suiker
175 ml melk
30 ml slagroom
1/2 vanillestokje
2 vrije uitloop eidooiers
Vandaag maken we de bekende koffiebroodjes maar nu met met aardbeien en /of frambozen. Zo lekker al dat zomerfruit!
Zo maak je aardbeien/frambozen koffiebroodjes
Roer een papje van maizena en suiker met een scheutje van de melk.
Zet de rest van de melk en de room op met het vanilleschraapsel en het stokje.
Voeg als de melk kookt het maizenapapje toe, laat het indikken tot vla-dikte.
Verwijder het vanillestokje, voeg 2 eierdooiers toe en klop ze door de vla.
Neem de vla van het vuur en roer nu en dan om een vel te voorkomen.
Strooi poedersuiker op de afgekoelde vla en koel het in de ijskast.
Was intussen de aardbeien en frambozen en laat ze heel goed uitlekken.
Verwarm de oven voor tot 220°C; leg bakpapier op de bakplaat; rol het deeg uit en snij het in 6 vierkanten.
Vouw de 4 hoeken naar het midden.
Klop de eidooier los.
Strijk ei op het deeg.
Schep custard in het midden.
Bak de koffiebroodjes licht goudbruin in ongeveer 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Verwarm de jam in de magnetron en strijk het over de broodjes.
Strijk het ook op het fruit zodat alles mooi glanst.