Boodschappenlijst voor de pavlova
6 grote vrije uitloop bio-eieren
350g fijne suiker
1 theelepel witte wijnazijn
1 thee1epel maizena
Voor de vulling
600 ml slagroom
1 theelepel vanille extract
60 gram fijne suiker
200 gram aardbeien, gepeld en in vieren
50 gram granaatappelpitjes of aalbessen
300 gram frambozen
200 gram bosbessen of bramen
poedersuiker, om te bestuiven
een paar muntblaadjes (optioneel)
Met de kerstdagen voor de deur zoeken wij naar een spectaculair kerst dessert, we vragen niet veel >< Maar het moet bovenal lekker zijn ;) voor groot en klein, mooi op de kersttafel staan en makkelijk te maken, liefst ruim vooraf. Er zijn elk jaar genoeg last-minute dingen die gedaan moeten worden, dus geen bakproblemen graag! Tioen we dit recept van de Britse Mary Berry zagen waren we gelijk verkocht!
Zo maak je Mary Berry's Meringue Kerstkrans
Scheid de eieren.
Doe de eiwitten in de mixer.
Klop de eiwitten tot zachte pieken.
Weeg de suiker af.
Voeg de suiker langzaam toe.
Klop nu op maximale snelheid.
Roer de maizena door de azijn.
Neem een vel bakpapier en trek op de onderkant een groot bord en een schotel na
Verwarm de oven voor op 160°C - 140°C hete lucht
Maak een ring zoals je hier op de foto ziet.
Stop met mixen als het eiwit stijf is.
Het moet glanzend met pieken zijn.
Schep nu het maizenapapje er door.
Leg het bakpapier op de bakplaat, met de schone kant boven.
Verlaag de oventemperatuur naar 140°C / 120°C
Schep eiwit op de getekende krans
Bak de krans 1 - 1.15 u, draai de oven uit.
Laat de krans in de oven afkoelen.
Laat de krans liefst een nacht in de oven staan, om helemaal af te koelen en te drogen
Klop de slagroom stijf met de suiker en schep het in de krans.
Was het fruit en laat het drogen op keukenpapier.
Leg het fruit op de kerst-pavlova en (optioneel) bestuif met poedersuiker.
We wensen je alvast veel succes met de Pavlovakerstkrans en heel fijne kerstdagen!