Icon en

Een Pavlova kerstkrans

met vers fruit & slagroom
Antroposofische recepten, Met ei, Gebak, Met slagroom, Met vers fruit en Kerstmis
Meringue christmas wreath sidepic

Boodschappenlijst voor de pavlova
6 grote vrije uitloop bio-eieren                     
350g fijne suiker                                 
1 theelepel witte wijnazijn                         
1 thee1epel maizena
Voor de vulling         
600 ml slagroom
1 theelepel vanille extract    
60 gram fijne suiker
200 gram aardbeien, gepeld en in vieren  
50 gram granaatappelpitjes of aalbessen
300 gram frambozen
200 gram bosbessen of bramen 
poedersuiker, om te bestuiven                        
een paar muntblaadjes (optioneel)

Meringue christmas wreath sidepicll

Met de kerstdagen voor de deur zoeken wij naar een spectaculair kerst dessert, we vragen niet veel >< Maar het moet bovenal lekker zijn ;) voor groot en klein, mooi op de kersttafel staan en makkelijk te maken, liefst ruim vooraf. Er zijn elk jaar genoeg last-minute dingen die gedaan moeten worden, dus geen bakproblemen graag! Tioen we dit recept van de Britse Mary Berry zagen waren we gelijk verkocht!

Zo maak je Mary Berry's Meringue Kerstkrans

Meringue christmas wreath 01
Meringue christmas wreath 02
Meringue christmas wreath 03
Meringue christmas wreath 04

Scheid de eieren.

Doe de eiwitten in de mixer.

Klop de eiwitten tot zachte pieken.

Weeg de suiker af.

Meringue christmas wreath 05
Meringue christmas wreath 06
Meringue christmas wreath 07

Voeg de suiker langzaam toe.

Klop nu op maximale snelheid.

Roer de maizena door de azijn.

Neem een vel bakpapier en trek op de onderkant een groot bord en een schotel na

Verwarm de oven voor op 160°C - 140°C hete lucht

Meringue christmas wreath 08
Meringue christmas wreath 09
Meringue christmas wreath 10
Meringue christmas wreath 11

Maak een ring zoals je hier op de foto ziet.

Stop met mixen als het eiwit stijf is.

Het moet glanzend met pieken zijn.

Schep nu het maizenapapje er door.

Leg het bakpapier op de bakplaat, met de schone kant boven.

Verlaag de oventemperatuur naar 140°C / 120°C

Meringue christmas wreath 12
Meringue christmas wreath 13
Meringue christmas wreath 14

Schep eiwit op de getekende krans

Bak de krans 1 - 1.15 u, draai de oven uit.

Laat de krans in de oven afkoelen.

Laat de krans liefst een nacht in de oven staan, om helemaal af te koelen en te drogen

Meringue christmas wreath 15
Meringue christmas wreath 16
Meringue christmas wreath 17

Klop de slagroom stijf met de suiker en schep het in de krans.

Was het fruit en laat het drogen op keukenpapier.

Leg het fruit op de kerst-pavlova en (optioneel) bestuif met poedersuiker.

Meringue christmas wreath 18
Meringue christmas wreath home

We wensen je alvast veel succes met de Pavlovakerstkrans en heel fijne kerstdagen!