Een Zweedse Midzomer taart
175 gram boter
200 gram marsepein
rasp van 2 citroenen
150g hele amandelen, gemalen
200 gram patent bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
4 vrije uitloop bio-eieren
100 gram fijne suiker
Topping
300 ml slagroom + 2 eetl. suiker
500 gram verse aardbeien
We hebben een recept voor een heerlijke mid-zomer taart, die met Sint Jan heel lekker smaakt! Het is een Zweedse cake met marsepein en amandelen er in. Er bovenop komt een flinke laag slagroom en dan lekker veel zoete aardbeien. We kunnen niet wachten! Je hebt een vorm van 26cm nodig, deze taart is groot genoeg voor 10-12 personen.
Wij maken nu alvast een half recept (een try out). Halveer alles en bak in een vorm van 20cm. Let op! Deze halve cake is gaar in 25-30 minuten!
Zo maak je de Zweedse mid-zomer taart
Smelt de boter, laat afkoelen.
Rasp de marsepein grof.
Roer de citroenrasp erdoor.
Doe de geraspte amandelen erbij.
Roer in een tweede kom de bloem met het bakpoeder en wat zout door elkaar, zet beide kommen even opzij
Vet de springvorm in, klem er bakpapier tussen.
Klop de eieren met de suiker schuimig.
Voeg de marsepein-amandelmeel kruimels toe
Roer het eimengsel met het marsepeinmengsel.
Roer de koude boter erdoor tot alles goed gemengd is.
Voeg ook het meelmengsel toe en vouw het rustig in.
Schep het cakebeslag in de voorbereidde springvorm.
Verwarm de oven voor op 175°C / 155°C hete lucht
Tik even met de vorm op het aanrecht.
Bak de cake in 35-40 minuten gaar.
Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
Klop intussen de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
Verwijder de springvorm en laat de cake helemaal afkoelen op het rooster
Bedek de cake royaal met de slagroom.
Leg lekker veel aardbeien op de Zweedse midzomer cake.
Fijne zomer!