De boodschappen
1 rol bladerdeeg
500 gram gehakt, halfomhalf
2 vrije uitloop bio-eieren
1 uitje, fijn gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel foelie
1 theelepel gember
2 eetlepels ketjap
50 gram paneermeel
optioneel: fijngehakte peterselieblaadjes
Als we een stuk bladerdeeg over hebben, dan eten we iets met gehakt die avond. We nemen er iets af om saucijzenbroodjes mee te maken, meestal op mini-formaat. Lekker makkelijk als het gehakt en het bladerdeeg allebei al klaar zijn ;)) Heb je een hele rol bladerdeeg en een pond gehakt, dan maak je de broodjes voor de hele familie!
Zo maak je saucijzenbroodjes
Doe ei, uitje, alle kruiden, sojasaus en paneermeel bij het gehakt.
Kneed het door elkaat tot alles gecombineerd is.
Snij het deeg in rechthoeken op de gewenste maat.
Klop het ei met een eetlepel melk los en strijk het op het deeg.
Verwarm de oven op 200°C
Rol cylindertjes van gehakt.
Leg ze tussen het deeg.
Druk het deeg stevig dicht.
Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin.
Laat de broodjes iets afkoelen maar eet ze warm!