Icon en

Een omgevallen boom

of een afgezaagde kerstboom :))
Lente, Dag van de Aarde, Natuur en Spelend leren
Een omgevallen boom homepage

Wat heb je nodig?
een afgewaaide tak of
een stukje kleine boomstam
een bak met potgrond
of de aarde in de tuin
 

 

Een omgevallen boom sidepicll

Elk kwartaal zijn we benieuwd naar de "knutseltjes" van Oerrr, als de envelop op onze deurmat valt. Ze zijn altijd makkelijk te maken dus iedereen kan meedoen, dat vinden we heel leuk. Soms heb je wat hulp van een volwassene nodig maar vaak ook niet. Je helpt er de natuur een handje mee en de dieren, vooral daarom werden we lid van Oerrr.

Je ziet vaak snel resultaat van je hulp met een knutsel. Blije vogels kwetteren in de tuin (kleine kruipers zijn ontbijt, lunch en diner voor ze!) de kleine gravers als pissebedden en oorkruipers krijgen een nieuw huis en schimmels en mos kunnen op de boomstam groeien. Over die laatste dingen gaat onze "knutsel" (air quotes) van vandaag.

Een omgevallen boom 01
Een omgevallen boom 02

Zoek een afgewaaide dikke tak of een stuk stronk van een willekeurige boom en leg hem in de aarde. Nu kun je elke week even gaan kijken wat er gebeurt met je tak of stronk. Je zou denken dat er niets gebeurt met een dood stuk boom. Maar niets is minder waar!

Insecten maken er holletjes onder. Er schieten groene blaadjes uit de grond in de buurt van de tak. Er groeit mos en schimmel op en omheen, er is heel veel leven onder en rondom de tak, je moet even geduld hebben en goed kijken!

We houden je op de hoogte van wat er hier gebeurt, met woord en beeld. Maar het kan nog wel even duren dus misschien wil je terwijl je wacht de OERRR-website bekijken, er staan ook leuke knutsels op. Of misschien wil je zelf lid worden van OERRR maar wel eerst even met je ouders overleggen!