SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Siciliaanse pizza

lekker!
Met kaas, Italiaans, Met verse groenten, Met verse kruiden, Met vis en Pizza
Sicilian pizza sidepic

Boodschappenlijstje

Voor het deeg                                
500 gram zachte tarwebloem                
20 gram verse gist (of 7g gedroogde)        
350 ml warm water      
30 ml extra virgin olijf olie, plus extra
10 gram zeezout                                  
1 theelepel gedroogde oregano                        
1 theelepel honing 
                                              
                                          

Voor de topping
1 middelgrote ui
45 ml extra vergine olijfolie + extra
400 g pruimtomaten    
een snufje fijne suiker    
1 theelepel gedroogde oregano     
50 g Parmezaanse kaas (of pecorino)            
zeezout & gemalen zwarte peper                
3 eetlepels fijn paneermeel
optioneel 6-8 ansjovisfilets

In het weekend maken we pizza voor de mini-monstertjes, niet de gewone maar een Siciliaanse met veel brood. Eigenlijk kun je het beter focaccia met een pizza topping noemen, hoe dan ook, iedereen vindt het lekker!

Zo maak je een Siciliaanse Pizza

Sicilian pizza 01
Sicilian pizza 02
Sicilian pizza 03
Sicilian pizza 04

Doe het meel in een mixerkom.

Strooi de gist er over.

Verwarm het water.

Voeg het water aan het meel toe.

Sicilian pizza 05
Sicilian pizza 06
Sicilian pizza 07

Roer het stevig door elkaar.

Het wordt een kleverige massa.

Voeg het zeezout toe.

Sicilian pizza 08
Sicilian pizza 09
Sicilian pizza 10
Sicilian pizza 11

Voeg ook de honing toe.

Doe tot slot de olijfolie er bij.

Mix alles een paar minuten.

Schraap de randen schoon.

Vet je handen in (of doe ook handschoenen aan) want het deeg is erg plakkerig!

Sicilian pizza 12
Sicilian pizza 13

Leg het deeg in een schone, ingevette kom.

Laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen.

Na 1 uur zou het deeg verdubbeld moeten zijn in volume

Sicilian pizza 14
Sicilian pizza 15
Sicilian pizza 16
Sicilian pizza 17

Vet je handen in met olie.

Vouw het deeg een paar keer.

Vorm een bal van het deeg.

Leg het deeg in een schone kom.

Dek het deeg weer af en laat het nog 1 uur rijzen

Sicilian pizza 18
Sicilian pizza 19
Sicilian pizza 20

Snij de ui in reepjes.

Rasp de kaas.

Vet de bakvorm in met olie.

Het uur is om, terug naar het deeg, weer met ingevette handen ;))

Sicilian pizza 21
Sicilian pizza 22
Sicilian pizza 23
Sicilian pizza 24

Het deeg is goed gerezen.

Leg het in de bakvorm.

Druk het voorzichtig naar de rand.

Prik gaten met je vingertop.

Dek de bakvorm af en laat het deeg - voor de laatste keer - 30 minuten rijzen

Sicilian pizza 25
Sicilian pizza 26
Sicilian pizza 27

Bak de ui zacht in 30 ml olijfolie.

Voeg 50 ml water, de suiker en oregano toe.

Doe de tomaten en het zout & perper erbij.

Laat het 15 minuten zacht sudderen

Sicilian pizza 28
Sicilian pizza 29
Sicilian pizza 30
Sicilian pizza 31

Meng de kaas met paneermeel, olie en oregano.

Spoel de ansjovis goed af, het is erg zout.

Plet de tomaten met een lepel en neem ze van het vuur.

Laat het tomatenmengsel op een koud bord afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht

Sicilian pizza 32
Sicilian pizza 33
Sicilian pizza 34
Sicilian pizza 35

Prik de gaten nogmaals.

Sprenkel olijfolie over het deeg.

Verdeel de tomatensaus er over.

Strooi het kaasmengsel er over.

Sicilian pizza 36
Sicilian pizza 37
Sicilian pizza 38

Leg de ansjovis er bovenop.

Bak de pizza 45 - 50 minuten.

Verdeel de pizza in stukken met een pizzawieltje.

Sicilian pizza home
Sicilian pizza sidepicll

Serveer de Siciliaanse pizza punten met frisse kokommerschijfjes.

Of met een simpele salade er bij.

Gustare! - Geniet ervan!