Boodschappenlijstje voor 2 personen
125 gram aalbessen, geritst en gewassen
100 gram tuinbonen
200 gram bruine linzen (gekookt)
12 sjalotjes (St. Jansuitjes) of
4 eetlepels zilveruitjes
De dressing
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
2 eetlepels honing
2 theelepels mosterd
Vandaag maken we speciaal een Sint Jan's salade. Al wordt deze salade al jarenlang zo gegeten, dit recept is nu weer hip met tuinbonen en linzen. De monstertjes slaan deze salade over, die tuinbonen en linzen brrr en zure bessen en uitjes? Ook niet lekker! Ze eten morgen met ons mee, met de Sint Jan's zomertaart ;))
In dit vegetarische gerecht gaan aalbessen uit de tuin. We moesten wel heel snel plukken want we hadden concurentie van de vogels, die houden ook van aalbessen. Er zijn wat minder bessen dan we eigenlijk nodig hadden maar dat vinden we niet erg, ze zijn best zuur :)
Zo maak je een St Jan's salade
Dop de tuinbonen.
Was ze onder stromend water.
Zet ze op met wat zout.
Kook ze in 4 minuten beetgaar.
Warm de linzen langzaam op.
Was bessen en bieslook, laat ze uitlekken.
Doe groenten en bessen in een schaal.
Zo maak je de dressing
Doe de olie, azijn en honing in een kom.
Voeg er mosterd, peper en zeezout aan toe.
Knip de bieslook fijn en doe het erbij.
Klop alles door elkaar en druppel wat over de salade.
Snij het landbrood en maak een groene salade (optioneel).
De lunch is klaar, nu lekker eten!
Fijne Sint Jan's dag!