Boodschappenlijstje
250ml water
200 gram boter
125 gram rietsuiker
125 gram lichtbruine basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacao
125 ml slagroom
2 vrije uitloop eieren
100 gram melkchocolade
200 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
extra cacao om te bestrooien
Een Texas sheet cake is a thing of beauty! Deze cake is bovendien heel erg lekker, maar machtig, dat wel! Zoals eigenlijk alle recepten uit de Verenigde Staten voor Hollanders zijn. Daarom hebben we de suiker gehalveerd (schrik niet er gaat nog genoeg in ;)) De marshmellows die in het originele deeg gaan hebben we geschrapt en de botercrème voor bovenop ook. En...we serveren de cake in kleine stukjes, dan is ie perfect!
Zo maak je Texas sheet cake
Doe het water in een pan.
Smelt er de boter en suiker in.
Roer tot de boter is gesmolten.
En tot de suiker is opgelost.
Weeg meel, bakpoeder en cacao af.
Roer het door de boter/suikermix.
Klop de eieren er ook door.
Klop tot slot de room door het beslag.
Verwarm de oven tot 180°C en klem bakpapier tussen een springvorm van 25x25 cm.
Het beslag ziet er nu luchtig uit.
Vet de vorm in.
Giet het beslag er in.
Bak de cake +/- 30 minuten.
Check na 25-30 minuten of de cake gaar is door in het midden een satéstokje te steken, dat er schoon uit moet komen.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Neem de cake uit de springvorm.
Smelt de chocola in wat room.
Laat de chocolade afkoelen tot dik vloeibaar.
Klop de room bijna stijf.
Klop de chocola erdoor.
Schep de room bovenop de cake.
Strijk de room in pieken.
Zeef een dun laagje cacao op de Texas Sheet Cake.
Heerlijk bij thee en koffie!