Boodschappenlijstje
90 gram zachte boter
190 gram fijne kristalsuiker
1 groot vrije uitloop bio-ei
1 eetlepel vanille extract
1 vanillestokje
1 mespuntje zout
120 ml slagroom
140 gram bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
boter & bloem voor invetten
180 gram witte chocolade
Elke dag schrijft Hassnae Bouazza een recept in de NRC. Dit recept komt uit een kookboek van Christophe Felder & Camille Lesecq: Welkom in de wereld van de patisserie! Terwijl we het lazen dachten we deze Franse vanillecake is vast heerlijk! Wat een superleuk boek! Hassnae schrijft dat je de ingrediënten een dag van te voren uit de ijskast moet halen, inclusief de slagroom. Want alles moet op kamertemperatuur zijn voor een goed resultaat. Daar gaan we dan...
Zo maak je de Franse vanillecake
Verwarm de oven voor op 160°C
Doe boter, ei en vanille in de mixerkom.
Voeg er de slagroom aan toe.
Doe ook de suiker er bij in de kom.
Mix alles samen glad.
Meet en weeg bloem, zout en bakpoeder af
Mix het bloemmengsel door het beslag.
Vet de vorm in en bestuif hem met bloem.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in +/- 40 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
Hak 70 gram van de chocolade klein.
Hak 80 gram chocola in stukken.
Smelt de 80 gram au bain marie.
Roer de chocolade even door.
Tik de afgekoelde cake uit de bakvorm.
Giet de gesmolten chocolade over de cake.
Strooi de kleine stukjes chocola op het natte chocolade glazuur.
Laat de chocolade harden en ga intussen thee of koffie zetten, voor erbij ;))