SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een vintage kerstkrans

mag niet ontbreken met kerst!
Nederlands, Waldorf recepten, Met ei, Kerstmis, Gebak en Met noten
Kerstkrans sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg
500 gram amandelspijs
1 vrije uitloop ei
Bigarreaux (geconfijte kersen)

 

 

Kerstkrans sidepicll

De kerstkrans ontbrak vroeger nooit op eerste kerstdag, het was een Nederlandse traditie. Hoe mooi een kersttaart van nu ook kan zijn, soms is het leuk om een 'vintage' recept te maken. Bovendien smaak de kerstkrans heerlijk, is hij snel klaar en ziet hij er echt kerstig uit met de feestelijke rode en groene vruchten. De amandelspijs maakten we zelf, dat maakt de kerstkrans extra lekker! Maak de spijs een dag of 3 - 4 van tevoren, dan wordt hij het lekkerst!

Zo maak je een traditionele vintage kerstkrans

Kerstkrans 01
Kerstkrans 02
Kerstkrans 03
Kerstkrans 04

Rol het bladerdeeg uit.

Klop het ei los.

Kneed de helft door de spijs.

Rol een lange cilinder.

Verwarm de oven voor op 200°C

Let op! Zorg ervoor dat de krans hermetisch afgesloten is waar de cirkel bij elkaar komt. Plak de einden stevig aan elkaar met geklopt ei of wat water.

Kerstkrans 05
Kerstkrans 06
Kerstkrans 07

Leg de spijs op het deeg en rol het op.

Vorm een cirkel en plak hem goed dicht.

Bestrijk de krans met ei.

Druk de gehalveerde kersen op de kerstkrans - je kunt ook Amarene kersen gebruiken ipv Bigarreaux - en zet de krans in het midden van de oven.

Kerstkrans 08
Kerstkrans home

Bak de kerstkrans in +/- 25 - 30 minuten goudbruin en laat hem afkoelen op een rooster.

Een kop koffie, thee of chocolademelk met een stukje kerstkrans en het is echt kerstmis!