SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een verse vis-BLT

is heel erg lekker!
Lunch, Belegd Broodje, Brits en Met vis
Fish blt sidepic
De boodschappen voor 4
400 gram kabeljauwfilet
1 vrije uitloop ei
4 beschuiten
1 theelepel gedroogde peterselie
een snufje zout & peper
100 gram bacon
mayonaise naar smaak
2 grote tros-tomaten
zakje gemengde sla
4 broodjes
 
Fish blt sidepicll
Een heerlijk broodje voor het weekend, onze interpretatie van een vis-BLT. We nemen er Barra Gallega (Spaanse stokbroodjes) voor. Het recept is voor 4 personen, wij maken er 2, gewoon alles halveren ;) Mayonaise kan uit de pot maar voor de liefhebber doen we er het glorieuze recept van Michel Roux Jr bij.

 

Zo maak je een vis-BLT
Verwarm de oven voor op 180°C en snij de visblokjes in de lengte in 3 stukken.

Fish blt 01
Fish blt 02
Fish blt 03
Fish blt 04
Verkruimel de beschuit door ze over elkaar te schuren.
Klop het ei los met een drup water, zout&peper en peterselie.
Rol de vis door het ei en dan door de beschuit.
Leg de vis op bakpapier op de bakplaat, schuif hem in de oven.
Bak de vis in 8-10 minuten goudbruin.
Fish blt 05
Fish blt 06
Fish blt 07
Bak intussen in een koekenpan de bacon tot het knapperig is.
Bedek de helft van de broodjes met mayonaise, sla en tomaat.
Verdeel de bacon ook over de broodjes.
Fish blt 08
Fish blt 09
Leg de vis erop en strooi er nog wat peterselie over.
Serveer de Vis-BLT's onmiddelijk.
Fijn weekend!