De boodschappen voor 4
400 gram kabeljauwfilet
1 vrije uitloop ei
4 beschuiten
1 theelepel gedroogde peterselie
een snufje zout & peper
100 gram bacon
mayonaise naar smaak
2 grote tros-tomaten
zakje gemengde sla
4 broodjes
Een heerlijk broodje voor het weekend, onze interpretatie van een vis-BLT. We nemen er Barra Gallega (Spaanse stokbroodjes) voor. Het recept is voor 4 personen, wij maken er 2, gewoon alles halveren ;) Mayonaise kan uit de pot maar voor de liefhebber doen we er het glorieuze recept van Michel Roux Jr bij.
Zo maak je een vis-BLT
Verwarm de oven voor op 180°C en snij de visblokjes in de lengte in 3 stukken.
Verkruimel de beschuit door ze over elkaar te schuren.
Klop het ei los met een drup water, zout&peper en peterselie.
Rol de vis door het ei en dan door de beschuit.
Leg de vis op bakpapier op de bakplaat, schuif hem in de oven.
Bak de vis in 8-10 minuten goudbruin.
Bak intussen in een koekenpan de bacon tot het knapperig is.
Bedek de helft van de broodjes met mayonaise, sla en tomaat.
Verdeel de bacon ook over de broodjes.
Leg de vis erop en strooi er nog wat peterselie over.
Serveer de Vis-BLT's onmiddelijk.
Fijn weekend!