SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Zonnebrood

het is zomer!
Waldorf recepten, Brood bakken, Zomer en Europees
Een zonnebrood sidepic

Boodschappenlijstje
3 eetlepels melk
14 gram droge gist
120 gram boter, gesmolten
500 gram gezeefde tarwebloem,
+ extra meel om te bestuiven
1 theelepel zout
3 biologische vrije-uitloop eieren
3 eetlepels fijne suiker

Een zonnebrood sidepicll

Een zonnebrood uit Zweden, als je dat recept ziet wil je meteen gaan bakken! Het ziet er zo leuk uit op Instagram en wat is er niet lekker aan witbrood met jam? Jam hebben we nog, kersen en abrikozen, dus dat zit wel goed. De ingrediënten voor brood hebben we zo bij elkaar. Alleen even naar de molen voor witbroodmeel en wij zijn er klaar voor.

Zo maak je een Zweeds Zonnebrood

Een zonnebrood 01
Een zonnebrood 02
Een zonnebrood 03
Een zonnebrood 04

Leg bakpapier op de bakplaat.

Verwarm de melk tot lauw.

Voeg de gist aan de melk toe.

Roer het er rustig door.

Zet het gistmengsel 10 - 15 minuten opzij, tot je bovenop wat schuim ziet

Een zonnebrood 05
Een zonnebrood 06
Een zonnebrood 07

Smelt de boter en laat het afkoelen.

Zeef het meel met het zout.

Doe de suiker en de eieren in een kom.

Een zonnebrood 08
Een zonnebrood 09
Een zonnebrood 10
Een zonnebrood 11

Nu heb je drie kommen en 1 pan.

Klop de de suiker door de eieren.

Maak een kuil in het meel.

Giet gist en eimengsel er in.

Een zonnebrood 12
Een zonnebrood 13
Een zonnebrood 14

Roer tot alles samenkomt.

Stort het op een bakmat.

Kneed het 10 minuten met de hand.

Een zonnebrood 15
Een zonnebrood 16
Een zonnebrood 17
Een zonnebrood 18

Leg het deeg in een schone, ingevette kom.

Dek het deeg af en laat het 2 uur rijzen op een warme plek.

Of tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Kneed het deeg nog snel enkele minuten door.

Verdeel het deeg in 2 helften, zet 1 helft opzij.

Neem een klein stukje de tweede helft en rol het in een balletje, vorm van de rest een platte cirkel

Een zonnebrood 19
Een zonnebrood 20
Een zonnebrood 21

Rol van de 1e helft cilinders en rol ze op in een slakkenhuis.

Druk de slakkenhuizen (zonnestralen) om de zon.

Leg de zon op de bakplaat, dek af en laat op een warme plek nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 190°C

Een zonnebrood 22
Een zonnebrood 23
Een zonnebrood 24

Zet de zon in het midden van de oven.

Bak het brood in 15-20 minuten gaar.*

Laat het afkoelen op een rooster.

Check of het brood gaar is door er een prikker in the steken, bak het anders nog iets langer

Dek het brood (of alleen de neus) af met aluminiumfolie als het te bruin wordt

Een zonnebrood homepage
Een zonnebrood promojpg?1713477139

We eten het zonnebrood in de zon met de monstertjes, eerst de zonnestralen, lekker met jam!

We wensen jullie een fijne zomer!