SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Egyptische goden en Farao's

een fascinerend boek
Wetenschap, Geschiedenis, Leesboek en Mythologie
Egyptische goden en faraos side

Egyptische goden en farao's
Auteur: Robert Swindells
Illustrator: Stephen Lambert
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Andrea Princen-Hagen
Verschenen: augustus 2001
Uitgeverij: Christofoor
ISBN13: 9789062387465
Prijs: € 7.99
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Waarom zou je dit boek 'Egyptische goden en farao's' moeten lezen? Omdat het werkelijk een buitengewoon briljant boek is. Hoe bijzonder is het dat je in dit boek verhalen leest die in de oudheid door Egyptenaren zelf zijn opgeschreven?

Deze verhalen (mythen) zijn meer dan drieduizend jaar onbekend gebleven. Doordat men heeft geleerd de hiërogliefen in tempels en grafkamers in de pyramiden te ontcijferen, kunnen deze verhalen naverteld worden.

De oorspronkelijke verhalen zijn door Robert Swindells met zorg bewerkt om ze geschikt te maken voor kinderen van deze tijd. Wat blijft zijn schitterende verhalen, die nergens kinderachtig worden.

Egyptische goden en faraos 01
Egyptische goden en faraos 02
Egyptische goden en faraos 03

De onderwerpen zijn niet licht maar de verhalen hebben een magische sfeer die nog wordt benadrukt door de schitterende, zachte illustraties van Stephen Lambert. Dit hardcover boek is een mooi verzorgde uitgave met 17 verhalen en achterin een overzicht van de Egyptische goden en godinnen. En dat alles voor zo'n zacht prijsje, laat het je niet ontglippen!

De snazzie lezertjes geven drie eeuwig stralende sterren aan Egyptische goden en farao's, voor elke duizend jaar één ster.