SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Egyptische Mummie

Ondekkingsgids
Geschiedenis, Wetenschap en Spelend leren
Egyptische mummie homepage

Egyptische Mummie
Auteur: Studio Imago
Illustrator: J.M. Artworks
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Studio Imago
Verschenen: juni 2010
Uitgeverij: Rebo-Productions B.V.
ISBN13: 9789036627665
Prijs: € 11.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Vandaag bekijken we het boek Egyptische Mummie, dat we al een tijd geleden hebben gekocht. Zoals je op de omslag van dit boek kunt lezen is dit een ontdekkingsgids, een boek en een bouwmodel. De kleine hoofdstukjes geven heel veel informatie. Over de Farao's, wat Egyptologen doen, over mummies (duh!), over de Egyptische Goden en nog veel meer.

Er staan veel knutsels in het boek, die goed worden uitgelegd en thuis makkelijk te maken zijn. Er is een woordenlijst en op de laatste bladzijde is ruimte voor je eigen aantekeningen. Er is overal aan gedacht en bijna alles wat wij graag doen vinden we in dit boek Het bouwmodel is een makkelijk te maken Sarcofaag staat op de omslag, dat klinkt goed!

Egyptische mummie 01
Egyptische mummie 02
Egyptische mummie 03
Egyptische mummie 04

Als je het 'boek' openslaat zie je links een boekje en rechts het bouwpakket van een sarcofaag. De ruimte waarin het bouwpakket zit is met klittenband gesloten. Je kunt het bouwpakketje er uit nemen zonder je boek te beschadigen, heel fijn. De bouwinstructies vind je achterin het boek en lijm is niet nodig!

Wat blijkt? Het bouwpakketje is zelfs met de instructies voor kinderen niet te doen en ons lukt het ook maar min of meer. Grote teleurstelling bij de kids! Maar ondanks de ietwat scheve sarcofaag zijn wij toch blij met dit boek, een leesboek en doe boek met leuke knutsels in één. We gaan de andere knutsels nog wel proberen.

3 kleine sterren voor Ontdekkingsgids - Egyptische Mummie!