SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kaas & ei cupjes

een lekker oudejaarsavond hapje
Brits, Met ei, Met kaas, Oud&Nieuw, Met verse kruiden en Snacks
Egg cheese cups sidepic

Boodschappenlijst
4 middelgrote, biologische vrije uitloop eieren
150 gram rijpe cheddar, geraspt
1 lente-ui, in dunne ringetjes
bieslook, fijn geknipt
1 eetlepel Dijonmosterd
3 eetlepels mayonaise
1 rol bladerdeeg

Egg cheese cups home

Ei & kaas cupjes zijn een klein hartig hapje dat heel lekker smaakt, ook met Oud en Nieuw. Warm zijn ze het lekkerst maar kamertemperatuur kan ook, eet ze liefst wel dezelfde dag.

Je kunt dit gerechtje goed voorbereiden door de ei-salade 's middags alvast te maken en het bladerdeeg te snijden en in het blik te drukken. Zet beiden in de ijskast dan hoef je de cupjes 's avonds alleen te vullen en 10 minuutjes af te bakken. Handig hoor!

Zo maak je ze

Egg cheese cups 01
Egg cheese cups 02
Egg cheese cups 03

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Koel ze onder koud stromend water.

Rasp de Cheddar.

Egg cheese cups 04
Egg cheese cups 05
Egg cheese cups 06
Egg cheese cups 07

Pel de eieren.

Hak ze fijn.

Knip de bieslook fijn.

Doe kaas en groenten in een grote kom.

Egg cheese cups 08
Egg cheese cups 09
Egg cheese cups 10

Doe de mosterd en mayo er ook bij.

Schep het voorzichtig om.

Zet de kom in de ijskast.

Rol het bladerdeeg af en steek er vierkantjes uit

Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hetelucht

Egg cheese cups 11
Egg cheese cups 12
Egg cheese cups 13
Egg cheese cups 15

Maak de restjes op.

Druk de vierkantjes in de vorm.

Vul de bakjes met eimengsel.

Bak de ei-cupjes 10 +/- minuten.

of tot de bovenkant goudbruin gekleurd is

Egg cheese cups 16
Egg cheese cups 17

Laat ze iets afkoelen in het blik.

Strooi bieslook over de ei & kaas cups en serveer ze meteen.

Lege cel...