Boodschappenlijst
4 middelgrote, biologische vrije uitloop eieren
150 gram rijpe cheddar, geraspt
1 lente-ui, in dunne ringetjes
bieslook, fijn geknipt
1 eetlepel Dijonmosterd
3 eetlepels mayonaise
1 rol bladerdeeg
Ei & kaas cupjes zijn een klein hartig hapje dat heel lekker smaakt, ook met Oud en Nieuw. Warm zijn ze het lekkerst maar kamertemperatuur kan ook, eet ze liefst wel dezelfde dag.
Je kunt dit gerechtje goed voorbereiden door de ei-salade 's middags alvast te maken en het bladerdeeg te snijden en in het blik te drukken. Zet beiden in de ijskast dan hoef je de cupjes 's avonds alleen te vullen en 10 minuutjes af te bakken. Handig hoor!
Zo maak je ze
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Koel ze onder koud stromend water.
Rasp de Cheddar.
Pel de eieren.
Hak ze fijn.
Knip de bieslook fijn.
Doe kaas en groenten in een grote kom.
Doe de mosterd en mayo er ook bij.
Schep het voorzichtig om.
Zet de kom in de ijskast.
Rol het bladerdeeg af en steek er vierkantjes uit
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hetelucht
Maak de restjes op.
Druk de vierkantjes in de vorm.
Vul de bakjes met eimengsel.
Bak de ei-cupjes 10 +/- minuten.
of tot de bovenkant goudbruin gekleurd is
Laat ze iets afkoelen in het blik.
Strooi bieslook over de ei & kaas cups en serveer ze meteen.