De boodschappen voor 2
100 gram kastanje-champignons
stukje boter
2 vrije uitloop eieren
zeezout & versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte oude kaas
100 gram kastanje-champignons
stukje boter
2 vrije uitloop eieren
zeezout & versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte oude kaas
Een lekker klein lunchgerechtje dat bij iedereen in de smaak valt. Ze zijn super gemakkelijk te maken & ook supersnel klaar. Letterlijk: een eitje!
Voor onze eierpotjes gebruiken wij oude kaas maar kids vinden vaak jonge kaas of mozzarella lekkerder en dat kan net zo goed. Hamblokjes en tomaatjes kunnen er eventueel ook bij.
Borstel de champignons. snij in vieren.
Bak ze even in een stukje boter.
Verdeel ze over twee ramekins.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Breek een ei in beide ramekins en strooi er zout en peper over.
Verdeel de geraspte kaas over de twee potjes.
Zet de potjes +/- 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Laat de potjes even afkoelen op het rooster, ze zijn erg heet!
Geef Pain de Campagne & eventueel boter bij de eierpotjes.