Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacao
1 eetlepel melk
75 gram Tony’s melkchocolade
Decoratie
150 gram Tony’s melkchocolade
6 speculoos koekjes
rolfondan:, oramje, groen,
lichtbruin, zwart en wit
Het jaar is zo snel voorbij gegaan, het is bijna weer Halloween! We bakken griezelige cupcakes voor de monstertjes, met leuke kleine pompoentjes erbij. Chocolade cupcakes met echte chocola er in, die vinden wij het lekkerst!
Zo maak je griezelige Halloween cupcakes
Klop de boter in 5 minuten romig.
Klop de suiker er door.
Klop er dan de eieren door.
Zeef bakmeel en cacao en roer.
Vouw het meel in gedeelten in het botermengsel.
Vouw het in tot je een glad beslag hebt.
Vouw dan de melk in het beslag.
Verwarm de oven voor op 175°C
Schep de chocolade door het beslag.
Zet papieren vormpjes in het cupcake bakblik
Vul ze ongeveer gelijk met het chocolade beslag.
Bak de cupcakes in +/- 20 minuten gaar.
Check of ze gaar zijn met een prikker.
Laat ze 5-10 minuten afkoelen in het blik.
Verder afkoelen op een rooster.
Terwijl de cupcakes helemaal afkoelen smelten we chocolade en maken we Halloween decoraties
Smelt de chocolade au bain marie.
Doop de cupcakes in de chocola.
Laat de chocolade drogen.
Intussen maken we pompoenen en grafstenen met rolfondant en koekjes
Rol pompoenen van fondant.
Kneed wit en zwart fondant.
Rol uit en leg de koekjes er op.
Snij het fondant op maat.
Druk het fondant vast met een drup water.
Drie onderdelen zijn klaar.
Maak nu het laatste deel.
Rol wat fondant in je handpalm en vorm er woorden van.
Steek alle decoraties in en op de Halloween cupcakes.
Fijne Halloween gewenst, veel plezier!