De boodschappen
300 gram tarwebloem
een zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
15 gram zachte boterblokjes
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
170 ml melk
olie om in te vetten
15 g semolina en extra meel (strooien)
Deze English muffins zijn bij ons in Nederland niet zo bekend. Waarmee we ze kunnen vergelijken weten we eigenlijk niet, maar heb je ze eenmaal gegeten dan vergeet je ze niet. Ze zijn erg lekker, zeker als ze thuis gebakken zijn. Dit gemakkelijke recept van de bekendste broodbakker van Groot Brittanië, Paul Hollywood, is heel goed te doen. Het deeg moet wel rijzen natuurlijk en dat duurt het langst.
Zo maak je English Muffins
Doe meel in de kom, gist en zout aan beide kanten.
Doe de boterblokjes en de suiker erbij in de kom.
Voeg tenslotte het ei en de melk toe aan de inhoud van de kom.
Mix alle ingredienten goed door elkaar met de deeghaak.
Mix tot het een samenhangend deeg is.
Strooi wat meel en kiep het deeg uit de kom.
Vet een schone kom in met olie.
Strooi wat meel op je handen want het deeg is erg plakkerig en het moet nu +/- 10 minuten gekneed worden.
Verwarm de oven voor op de laagste stand.
Rol het deeg in een bal en laat het 1 uur rijzen in de oven.
Na 1 uur is het deeg verdubbeld in volume.
Strooi wat meel en polenta op de siliconen bakmat.
Kiep het deeg uit de kom op de bestrooide bakmat.
Rol het deeg uit tot ongeveer 2.5 cm dikte.
Steek 8 rondjes van +/- 9 cm in doorsnee uit.
Strooi polenta op bakpapier en muffins.
Laat de muffins nog een half uurtje rijzen in de oven.
Bak de muffins in de verhitte grillpan op de laagste stand.
Bak ze ongeveer 5-6 minuten aan beide kanten.
Tot de muffins goudbruin met mooie streepjes zijn.
De English muffins smaken superlekker met of zonder boter en de sinaasappelmarmelade die we gisteren maakten. Maar morgen maken we Eggs Florentine naar recept van Sophie Dahl, die smaken ook bijzonder goed op English muffins.
Enjoy!