Boodschappenlijst
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram fijne suiker
een snufje zout
een biologische citroen, alleen rasp
1 vrije uitloop bio-ei
125 ml biologische yoghurt
100 gram boter, gesmolten
200 gram verse aardbeien
De voorbereiding
Boen de citroen goed schoon en rasp de schil fijn.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes.
Zet 10 papieren vormpjes in een cupcake-bakblik
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
Zo bak je aardbeienmuffins
Doe meel, suiker, zout en citroenrasp in een grote kom.
Roer alles door elkaar en zet de kom opzij.
Klop het ei los en schuimig in een andere kom.
Klop de yoghurt en gesmolten boter door het ei.
Doe nu de natte bij de droge ingrediënten.
Vouw het in tot het een mooi glad beslag is.
Vouw voorzichtig de aardbeien in het beslag.
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hete lucht
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de muffins in 20-25 minuten gaar.
Tot de muffins gerezen en goudbruin zijn.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Lekker en gezellig, fijne zondag!