Icon en

Erop of eronder

Hoe Holland het hoofd boven water houdt
Info, Nederlandstalig, Leesboek, Geschiedenis en Wetenschap
Erop of eronder sidepic

Erop of eronder
Auteur: Anne Pek
Illustrator: Irene Goede
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: mei 2015
Uitgeverij: Gottmer
EAN: 9789025754662
Prijs: € 14.50 (HC)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Erop of eronder sidepicll

Van de geschiedenis van Nederland weet je niet veel als je het verhaal van het water niet kent. Wereldwijd is bekend hoe wij hier in Holland het hoofd boven water houden ;D In in dit prachtige, dikke, geïllustreerde boek van historica en wetenschapsjournaliste Anne Pek vertelt zij op een leuke, leerzame en interessante manier hoe het Hollandse landschap is ontstaan.

Het boek is royaal geïllustreerd door Irene Goede, haar prachtige illustraties ken je vast al! Hoewel het boek voor kinderen bedoeld is waren de snazzie maxi-monsters er erg van onder de indruk, ze hebben het met veel plezier gelezen. En... zelfs zij leerden nog wat intreressante feiten die ze niet kenden. Wat een geweldig boek!

Erop of eronder 01
Erop of eronder 02
Erop of eronder 03

In chronologische volgorde (beginned in 690) lees je hoe slimme Hollanders het water gaan bedwingen, waardoor Nederland een van de dichtstbevolkte landen van de wereld werd. Achterin het boek vind je een lange tijdlijn die overzicht geeft hoe dat allemaal ging, door de eeuwen heen. Een boek dat je graag aan een leergierig kind cadeau doet en dat we met plezier voorlezen aan welk mini-monster het ook maar wil horen!

3 heder stralende sterren voor Erop of Eronder, hoe Holland het hoofd boven water houdt!