Shopping list
3 blaadjes gelatine
600 ml slagroom
150 gram fijne suiker
500 gram aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel citroensap
een zakje meringue
Nog een lekker lente-toetje van Sainsbury zijn de Eton Mess Aardbeien Jellies. Al is het nog wat vroeg voor aardbeien, ze zijn er wel, uit de kas. Het recept is origineel voor de verjaardag van de Britse Koningin Elizabeth bedacht maar het smaakt ook zonder verjaardag erg lekker!
Zo maak je Eton Mess Aardbeien Jellies
Week 2 blaadjes en 1 blaadje gelatine in bakjes koud water.
Zet de vormpjes in koud water.
Roer room en suiker goed door elkaar.
Maak eerst de aardbeienpuree
Was en droog de aardbeien en doe ze in de keukenmachine
Doe de poedersuiker er bij.
Pureer de aardbeien.
Maal tot het een gladde puree is
Druk de puree door een zeef.
Schenk de helft in een pan, de helft in een kan.
Zet de kan aardbeienpuree in de ijskast.
Breng de puree in de pan tegen de kook.
Knijp 1 gelatineblaadje uit
Neem de pan van het vuur.
Roer de gelatine door de puree.
Roer tot het is opgelost.
Schenk de puree in de vormpjes.
Breng nu het roommengsel tegen de kook terwijl je roert en knijp de laatste 2 gelatineblaadjes uit
Neem de pan met het roommengsel van het vuur.
Los de gelatine al roerend op in het hete mengsel.
Schenk het roommengsel in de vormpjes, op de puree.
Trek er voorzichtig een stokje door om de pudding te marmeren.
Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur
Zet dan de pudding een nacht in de ijskast, om op te stijven.
Tik de pudding uit de vormpjes en verkruimel de meringue.
Serveer de Eton Mess Jellies met de koude aardbeienpuree en de verkruimelde meringue