Voor de vulling
500 gram moesappels
1 eetlepel citroensap
20 gram boter
2 eetlepels fijne suiker
Voor de topping
75 gram boter
100 gram fijne suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 vrije uitloop bio-eieren, licht geklopt
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel kokend water
Optioneel: 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
Vandaag maken we een typisch Brits nagerecht, Eve's Pudding, ook wel Moeder Eve's Pudding genoemd. De naam Eve is een referentie naar de bijbelse Eva, de eerste vrouw op aarde. De eerste versie van het recept stamt uit 1824 en werd gemaakt met brooddeeg en hard vet :) Wij houden meer van deze moderne versie!
Zo maak je Eve's Pudding
Schil de appels, verwijder het klokhuis.
Snij ze grof en doe de appels in een pan.
Voeg de citroen en 2 eetelels water toe.
Kook de appels in +/- 5 minuten zacht.
Kook de appels met het deksel op de pan!
Schud de boter en suiker door de appels.
Laat de appels afkoelen in de ovenschaal.
Klop de eieren licht.
Maak nu het biscuit cakedeeg
Klop boter en suiker romig.
Vouw er een lepel meel in.
Vouw er dan een lepel geklopt ei in.
Ga om en om door tot meel en ei op zijn.
Blijf invouwen in plaats van roeren, zo blijft het beslag luchtig en verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Voeg nu vanille en kokend water toe.
Vouw vanille en kokend water kort in.
Verspreid het beslag over de appels.
Bak de cake in 30-35 minuten goudbruin.
Klop de slagroom stijf, als je daar voor kiest
Laat Eve's Pudding wat afkoelen in de vorm, op een rooster.
Serveer de appelcake warm of koud, met slagroom.
Lekker!