SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Favette (Castagnole)

optioneel met Anisette
Met ei, Italiaans en Gebak
Favette sidepic

Boodschappenlijstje
200 gram bloem
60 gram fijne suiker
1 eetlepel bakpoeder
snuf zeezout
rasp van 1 citroen
2 vrije uitloop bio-eieren
40 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
Optioneel: 1 eetlepel anisette
1 L arachide olie, voor frituren

Favette home

Favette horen traditioneel bij het Venetiaans Carnaval, dat ergen tussen half februari en begin maart gevierd wordt. Toen wij de grappige bolletjes zagen konden we niet zo lang wachten. We wilden ze proeven!

Favette zijn zoete, hapklare, gefrituurde deegballetjes. Door de kinderen worden ze met poedersuiker bestrooid gegeten, bij het ontbijt of na school. Volwassenen eten ze liever met anijs-likeur, dat aan het deeg wordt toevoegd.

Zo maak je Favette

Favette 01
Favette 02
Favette 03
Favette 04

Rasp de citroen.

Zeef het meel in een grote kom.

Voeg de suiker toe.

Bakpoeder en zeezout.

Favette 05
Favette 06
Favette 07

en citroenrasp.

Roer door elkaar en maak een kuiltje.

Breek de eieren in het kuiltje.

Favette 08
Favette 09
Favette 10
Favette 11

Boterblokjes erbij.

Het vanille extract.

Roer het grof door elkaar.

Kneed het glad met de hand.

Kneed het deeg tot het glad, elastisch en een beetje kleverig aanvoelt en rol het in een bal.

Favette 12
Favette 13

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Laat het deeg 5 minuten rusten, op kamertemperatuur.

Verdeel het deeg in 5 ongeveer gelijke stukken en zet de pan met olie op medium hitte aan

Favette 14
Favette 16
Favette 17

Rol de 5 stukken in ± 1cm dikke slangen.

Snij de 5 slangen in stukjes van ± 1 cm.

Rol er tussen je handen balletjes van.

Als de olie de 180°C bereikt frituur je de balletjes ongeveer 4 minuten tot ze rondom goudbruin zijn

Favette 18
Favette 19

Frituur de Favette in gedeelten.

Laat goed uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.

Rol de Favette door fijne kristalsuiker of bestrooi ze met poedersuiker, naar keuze.