De boodschappen
1 vrije uitloop ei + 4 dooiers
100 gram fijne suiker
5 blaadjes gelatine
80ml water
500ml slagroom
350 gram schoon fruit
40 gram kleine amaretti koekjes
vers fruit, om te garneren
15ml maraschino (optioneel)
Een Chipolata pudding met vers fruit is een feestje op zich, met kerst zullen we even niet aan calorieën denken. Van deze pudding maak je thuis met sterretjes of fonteinen een spectaculair dessert.
Zet een pannetje water op en plaats er een vuurvaste kom bovenop. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
Doe het ei en de 4 dooiers in de kom.
Voeg 50 gram suiker toe.
Klop tot het een geheel is.
Week de gelatine in 80 ml koud water.
Week de blaadjes gelatine in een pan tot het zacht is. Zet de pan laag op en roer tot de gelatine helemaal opgelost is.
Giet de gelatine oplossing bij de eieren.
Neem de kom van de pan en mix het met de garde.
Laat het eimengsel afkoelen op ijs.
Gebruik geen ananas of kiwi in de pudding anders bindt de gelatine niet! Voor garnering is het prima.
Schil en was intussen het fruit.
Snijdt 350 gram in kleine stukjes.
Klop de slagroom met 50 gram suiker.
Roer de koude eimix erdoor.
Nu is het een zachte massa.
Zet de puddingvorm(en) vol koud water.
Hak de koekjes in vieren.
Voeg ze aan de roompudding toe.
Doe het gesneden fruit erbij.
Schep beiden door de pudding.
Giet de pudding in de vorm(pjes).
Zet de pudding een paar uur in de ijskast om op te stijven.
Keer de pudding op een schaal en leg er vers fruit bij.
Leg vers fruit om de pudding en geef de rumsaus die we gisteren maakten er bij. Vrolijk kerstfeest!