De boodschappen
100 gram boter
4 vrije uitloop eieren
1/2 eetlepel water
1/2 eetlepel citroensap
zeezout & versgemalen zwarte peper
2 English muffins, open gesneden
2 handjesvol baby spinazie
Florentijnse eieren zijn in het Verenigd Koninkrijk sinds vele jaren een zeer geliefd ontbijtgerecht. Al zijn wij Hollanders niet zo van het warme ontbijt als de Britten, het is wel eens leuk om zo'n gerechtje uit te proberen. We moeten zeggen, het bevalt prima, zo lekker relaxed ontbijten in het weekend. Het recept is van Sophie Dahl.
De voorbereiding
Doe gewassen, uitgelekte spinazie in het stoommandje.
Zet een grote pan halfvol water op en 2 kleine met een laagje.
Scheid 2 van de eieren, we hebben de dooiers straks nodig.
Snij de boter in kleine blokjes.
Pers een halve citroen uit.
Smelt 75 g boterblokjes op laag vuur.
Is de boter gesmolten, zet het opzij.
Zo maak je Hollandaise saus
Zet de kom met eidooiers op een pan zacht kokend water.
Klop de dooiers tot ze bleek van kleur en dikkig zijn.
Voeg water, citroen, zout en peper toe, klop het erdoor.
Klop er de helft van de boter door en neem van het vuur.
Klop van het vuur de laatste blokjes boter door de saus.
Schenk langzaam gesmolten boter bij de saus en klop het door.
Proef of de saus meer zout&peper of citroensap nodig heeft.
Leg de muffins van gisteren even in de hete grillpan, om en om, snij ze door midden.
Hou de saus warm op de pan warm water.
Stoom de spinazie op de tweede kleine pan.
Breek het ei in de kom, laat in zacht kokend water glijden.
Voeg het tweede ei op dezelfde manier toe.
Schep na drie minuten de eitjes met de schuimspaan uit de pan.
Bedek de muffins met spinazie, leg het ei erop en schep er saus over.
Sophie Dahl zet de complete muffins nog 1-2 minuten onder de hete gril. Lekker! :D