De boodschappen
275 gram zelfrijzend bakmeel
275 gram basterdsuiker
zakje vanillesuiker
275 gram boter of plantaardige margarine
4 vrije uitloop eieren
geraspte schil van 1/2 citroen
250 ml slagroom
blikje mandarijntjes op siroop
250 gram poedersuiker
+/- 5 eetlepels water
1.5 druppel oranje voedingskleurstof
oranje sprinkels
Voor onze Hollanse koningsdag maken we Britse fondant fancies, kleine cake (sponge) -gebakjes. Wel in het oranje natuurlijk, het moet wel feestelijk zijn voor de mini-monsters :D Je kunt glazuur maken voor de fancies of je kunt ze met rolfondant bedekken - jouw keus - de snazzie kids kiezen glazuur, met sprinkels.
Zo maak je fondant fancies
Begin met de cake (sponge)
Verwarm de oven voor op 180°C
Laat de sponge in de vorm op een rooster afkoelen, keer hem om op de snijplank.
Maak de vulling terwijl de cake afkoelt
Snij de bovenkant recht af maar laat de onderkant zoals het is
Voeg het water in een stroompje toe en roer tussendoor
Laat het glazuur harden maar niet in de ijskast, dan verliest het de mooie glans
Lekker dat de Fondant Fancies zijn! Fijne koningsdag!