SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Frambozen-botercrème

smaakt naar de zomer
Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Met vers fruit
Frambozen botercreme sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram verse frambozen
2 eetlepels fijne suiker
1 eetlepel citroensap
225 gram ongezouten boter
375 gram poedersuiker

Frambozen botercreme homepage

Met de frambozen uit onze eigen tuin kunnen we een lekkere botercrême maken, met vers (ingevroren) fruit. Frambozen botercrême past perfect bij roze meringue-koekjes, dus daar vullen we ze mee. We maken eerst frambozensaus en kleuren daarmee dan de botercrême. Zo klaar! De meringue maken duurt veel langer, dus begin daarmee eerst.

Zo maak je frambozen botercrême

Begin met het maken van de frambozensaus

Frambozen botercreme 01
Frambozen botercreme 02
Frambozen botercreme 03
Frambozen botercreme 04

Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan.

Zet de pan laag op en laat de frambozen zacht worden.

Breek de frambozen op en plet ze met een spatel.

Breng het mengsel aan de kook, laat het enkele minuten indikken.

Frambozen botercreme 05
Frambozen botercreme 06
Frambozen botercreme 07

Giet de frambozensaus in een koude kom.

Giet het door een zeef in een tweede kom.

Wrijf de saus door de zeef en gooi de pitjes weg.

Frambozen botercreme 08
Frambozen botercreme 09

Laat de frambozensaus afkoelen tot kamertemperatuur.

Zet de saus even in de ijskast om op te stijven.

Zo maak je de frambozen- botercrème

Frambozen botercreme 10
Frambozen botercreme 11
Frambozen botercreme 12

Mix de boterblokjes tot een bleek en romig mengsel is.

Voeg de poedersuiker geleidelijk aan de boter toe.

Klop het botermengsel in ongeveer 10 minuten glad en romig.

Frambozen botercreme 13
Frambozen botercreme 14

Klop dan de frambozensaus door het botermengsel.

Tot de botercrème heel goed gemixed en mooi roze is.

Vanmorgen bakten we de meringue al, maar nu staat het complete, 2 delige PDF recept online!