Boodschappenlijstje
125 gram verse frambozen
2 eetlepels fijne suiker
1 eetlepel citroensap
225 gram ongezouten boter
375 gram poedersuiker
Met de frambozen uit onze eigen tuin kunnen we een lekkere botercrême maken, met vers (ingevroren) fruit. Frambozen botercrême past perfect bij roze meringue-koekjes, dus daar vullen we ze mee. We maken eerst frambozensaus en kleuren daarmee dan de botercrême. Zo klaar! De meringue maken duurt veel langer, dus begin daarmee eerst.
Zo maak je frambozen botercrême
Begin met het maken van de frambozensaus
Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan.
Zet de pan laag op en laat de frambozen zacht worden.
Breek de frambozen op en plet ze met een spatel.
Breng het mengsel aan de kook, laat het enkele minuten indikken.
Giet de frambozensaus in een koude kom.
Giet het door een zeef in een tweede kom.
Wrijf de saus door de zeef en gooi de pitjes weg.
Laat de frambozensaus afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de saus even in de ijskast om op te stijven.
Zo maak je de frambozen- botercrème
Mix de boterblokjes tot een bleek en romig mengsel is.
Voeg de poedersuiker geleidelijk aan de boter toe.
Klop het botermengsel in ongeveer 10 minuten glad en romig.
Klop dan de frambozensaus door het botermengsel.
Tot de botercrème heel goed gemixed en mooi roze is.
Vanmorgen bakten we de meringue al, maar nu staat het complete, 2 delige PDF recept online!