Icon en

Lichte frambozen-botercrème

is niet zo gemakkelijk zelf te maken!
Bijgerecht, Cupcakes, Taart en Met vers fruit
Frambozen botercreme side
frambozen coulis
100 gram (diepvries)frambozen
1 eetlepel suiker
1 theelepel citroensap

banketbakkersroom
250 ml volle melk
50 gram suiker

½ vanillestokje
25 gram maizena
1 vrije uitloop dooier

frambozen-botercrème
250 gram zachte boter
25 gram poedersuiker
1 recept frambozen-coulis
1 recept banketbakkersroom

Morgen gaan we cupcakes maken voor Chinees Nieuwjaar. Het is het jaar van het varken dus we willen veel roze gebruiken. Daarom maken we roze botercrème vandaag, met frambozen.

 

Zo maak je frambozen-botercrème

Frambozen botercreme 00
Frambozen botercreme 01
Frambozen botercreme 02
Zet alle spulletjes die je nodig hebt klaar.
Schraap het vanillestokje leeg.
Doe vanille + stokje en suiker bij 200 ml melk.
Zet de melk-mix op een laag pitje.
Frambozen botercreme 04
Frambozen botercreme 05
Frambozen botercreme 06
Frambozen botercreme 07
Roer de eidooier los.
Roer de maizena erdoor.
Roer het samen door de melk.
Voeg het aan de kokende melk toe.
Laat het mengsel 2 minuten zacht doorkoken zodat het indikt (bindt) maar blijf continue roeren, het brandt snel aan. Laat de room afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Zo maak je de frambozen coulis

Frambozen botercreme 08
Frambozen botercreme 09
Frambozen botercreme 10
Doe frambozen met suiker en citroensap in een pan.
Zet de pan laag op en roer af en toe.
Wrijf de coulis door een fijne zeef.
Laat de frambozen-coulis afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
Frambozen botercreme 11
Frambozen botercreme 12
Frambozen botercreme 13
Frambozen botercreme 14
Doe de zachte boter in de mixerkom.
Zeef de poedersuiker er bij.
Mix tot het licht en luchtig is.
Mix de room en de coulis er door.
Frambozen botercreme 15
Frambozen botercreme 16
Frambozen botercreme 17
Helaas schift het mengsel nu.
Au bain marie verwarmen moet het oplossen.
Na heel hard roeren wordt het zo.
Frambozen botercreme 18
Frambozen botercreme home
We laten de botercrème afkoelen en dan koud opstijven.
Maar het lijkt niet op dit en het smaakt niet echt lekker.
Tot onze spijt moeten we na veel hard werk concluderen dat de botercrème is mislukt. Wat er niet goed ging weten we niet, toch een temperatuurprobleempje misschien, de juiste (kamer)temperatuur luistert heel nauw. Erg jammer maar gelukkig hebben we altijd een plan B in de ijskast: slagroom. Gaat nooit verkeerd en smaakt ook erg lekker!

In 2013 maakten we al een eenvoudige botercrème die erg goed gelukt is, wil je dat liever kijk dan hier.