Boodschappenlijstje
pak biscotti koekjes
45 gram boter
300 gram roomkaas, naturel
1 eetlepel bloem
90 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
1 vrije uitloop bio-ei + 1 dooier
45 gram crème fraiche
125 gram frambozen
poedersuiker
Deze mini-cheesecakes met frambozen zijn leuk om te maken en erg lekker. We voelen al aan dat er binnenkort weer een theepartijtje is!
Zo maak je mini-cheesecakes met frambozen
Verwarm de oven voor op 180°C
Was de frambozen en laat ze heel goed uitlekken.
Verkruimel de koekjes in een zip-lockzak.
Smelt de boter en roer er de koekkruimels door.
Laat de koekkruimels helemaal afkoelen en maak intussen de vulling.
Schep de roomkaas in een kom en mix tot het glad en zacht is.
Voeg de vanille toe en klop het er door.
Mix ei en dooier er door tot een licht en luchtig geheel.
Zet de vulling even in de ijskast en ga doorr met de bodems
Schep een hoopje van het koekmengsel in de vormpjes in de bakvorm.
Leg op ieder bodempje frambozen en druk ze plat maar hou wat frambozen apart.
Schenk de vulling tot net onder de rand van de vormpjes.
Schuif het bakblik in het midden van de oven.
Bak de mini-cheesecakes 15 tot 20 minuten.
De vulling al stijf maar in het midden een beetje wiebelig.
Laat de cupcakes 30 minuten in de vorm afkoelen en zet de ze dan twee uur in de ijskast om op te stijven. Haal de cheesecakes voor het garneren uit de ijskast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.