SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Franse baguettes

bak je zo zelf
Brood bakken en Frans
Baguette side

De boodschappen
250 gram tarwebloem
zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
30 ml olijfolie
180 ml water

Extra bloem en olie om te bestuiven en in te vetten

Baguette side ll

Bij de soep van gisteren smaakt een stukje baguette erg lekker, zeker als je het zelf bakt. Dit recept is supersimpel en geweldig, het is dan ook van de Britse expert in broodbakken Paul Hollywood. Het brood lukte en smaakte echt boven verwachting! Een aanrader dus.

Zo maak je zelf een Franse baguette

Baguette 01
Baguette 02
Baguette 03
Baguette 04
Plaats meel, zout, gist, olijfolie en 3/4 van het water in een mixer met een deeghaak. Zorg dat zout en gist elkaar niet raken voordat je gaat mixen.

Begin op lage snelheid, terwijl je de rest van het water er langzaam bijschenkt. Mix +/- 5 minuten. Vet een schone kom in met olie.

Baguette 05
Baguette 06
Baguette 07
Vorm met ingevette handen een bal van het deeg, kiep het deeg in de ingevette kom en dek de kom af met folie.

Zet de kom op een warme plaats (de oven op de laagste stand) en laat het deeg twee uur rijzen. Het deeg moet zich ongeveer verdubbelen.

Baguette 08
Baguette 09
Baguette 10
Baguette 11
Kiep het deeg uit de kom op een geoliede bakmat. Kneed, stomp, vouw en strek het deeg en scheur het dan in twee delen.

Rol het deeg in twee baguettes, leg ze op bakpapier in een diepe bakvorm en dek ze af met een vochtige theedoek.  Zet de bakvorm op een warme plaats en laat het deeg weer rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°c. Plaats een vuurvaste schaal met water onderin de oven zodat zich stoom vormt. Dat helpt om het brood een knapperige korst te geven.
Baguette 12
Baguette home

Geef drie schuine sneden in het brood. Bak de baguettes 30 minuten, draai de oventemperatuur dan terug naar 200°c en bak het brood in nog 10 minuten goudbruin. Het gebakken brood zou nu een lichte glans moeten hebben.

Lekker!