De boodschappen
250 gram tarwebloem
zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
30 ml olijfolie
180 ml water
Extra bloem en olie om te bestuiven en in te vetten
Bij de soep van gisteren smaakt een stukje baguette erg lekker, zeker als je het zelf bakt. Dit recept is supersimpel en geweldig, het is dan ook van de Britse expert in broodbakken Paul Hollywood. Het brood lukte en smaakte echt boven verwachting! Een aanrader dus.
Zo maak je zelf een Franse baguette
Begin op lage snelheid, terwijl je de rest van het water er langzaam bijschenkt. Mix +/- 5 minuten. Vet een schone kom in met olie.
Zet de kom op een warme plaats (de oven op de laagste stand) en laat het deeg twee uur rijzen. Het deeg moet zich ongeveer verdubbelen.
Rol het deeg in twee baguettes, leg ze op bakpapier in een diepe bakvorm en dek ze af met een vochtige theedoek. Zet de bakvorm op een warme plaats en laat het deeg weer rijzen.
Geef drie schuine sneden in het brood. Bak de baguettes 30 minuten, draai de oventemperatuur dan terug naar 200°c en bak het brood in nog 10 minuten goudbruin. Het gebakken brood zou nu een lichte glans moeten hebben.
Lekker!