100 gram gesmolten boter
2 biologische eieren
100 gram fijne suiker
30 ml volle melk
1 theelepel vanille-extract
100 gram patent bloem
20 gram cacao + extra
1 theelepel bakpoeder
100 gram chocolade
Madeleines bakken is niet moeilijk, de monstertjes kunnen het bijna helemaal zelf. Deze kleine Franse cakejes zijn snel klaar en erg lekker! Ze staan vandaag op ons programma omdat het vandaag Carnaval is! Als je ze in chocolade doopt worden ze extra lekker. Tip: gebruik altijd eieren op kamertemperatuur als je bakt!
Zo maak je Franse Madeleines
Smelt de boterblokjes.
Weeg suiker, vanille, melk, voeg eieren toe.
Laat de boter afkoelen.
Mix het eimengsel.
Klop het ei-mengsel 5 minuten op hoge snelheid, tot het dik en schuimig is
Zeef meel, cacao en bakpoeder.
Roer het door elkaar.
Vouw het eimengsel er in.
Verwarm de oven voor op 180°C
Schep voorzichtig de gesmolten boter er door.
Vet het Madeleine bakblik in.
Bestrooi de vorm met cacao en tik teveel af.
Schep 1 eetlepel beslag in elk kuiltje.
Bak de Madeleines in 8 - 10 minuten gaar.
Laat de Madeleines eerst afkoelen in het blik.
Leg de cakejes dan op een rooster.
Smelt de chocolade au bain marie.
Schep het eventueel in een spuitzak,
Of doop de helft van de cakejes in chocolade.
Laat de chocolade 15 - 20 minuten harden.
Serveer de Chocolade Madeleines met thee of koffie