Icon en

De kaas- en aardappelnestjes

van Rachel Khoo
Met kaas, Met verse groenten en Pasen
Potato nests side

De boodschappen
1 eetlepel boter
500 gram aardappels
1 ui, fijn gehakt
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 laurierblad
200 gram gerookt spek, blokjes of plakjes
100 ml droge witte wijn
250 gram Reblochon (of Brie), in blokjes

Potato nests sidell
De Reblochon tartiflette is een van oorsprong een Frans wintergerecht, omdat het nogal zwaar is. De kaas en aardappelnestjes van Rachel Khoo smaken toch lekker Frans maar zijn veel lichter en ze staan gezellig op de voorjaarstafel. De wijn is een typisch Frans, onmisbaar onderdeel van het recept. Hoewel de alcohol verdampt - zeker bij het reduceren - eten we de nestjes met de mini-monsters toch zonder wijn.

 

Zo maak je de aardappelnestjes van Rachel Khoo

Begin met de voorbereiding

Potato nests 01
Potato nests 02
Potato nests 03
Potato nests 04
Vet een muffin bakblik in.
Schil, was, droog de aardappels.
Rasp of snij ze in lucifers.
Snij ook de andere ingrediënten.
Potato nests 05
Potato nests 06
Potato nests 07
Bak ui en knoflook zacht.
Voeg de bacon en het laurierblad toe.
Bak het spek goudbruin en giet de wijn er bij.
Verwarm de oven voor op 180°C
Potato nests 08
Potato nests 09
Potato nests 10
Potato nests 11
Kook de wijn in tot 2 eetlepels, verwijder de laurier.
Roer de aardappel-lucifers door het mengsel.
Roer van het vuur de kaasblokjes er ook door.
Bak de nestjes in 15-20 minuten goudbruin.
Potato nests 12
Potato nests home
Laat de nestjes een minuutje afkoelen, neem ze uit de vorm.
Serveer de kaas en aardappelnestjes met sla en tomaat