De boodschappen
1 eetlepel boter
500 gram aardappels
1 ui, fijn gehakt
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 laurierblad
200 gram gerookt spek, blokjes of plakjes
100 ml droge witte wijn
250 gram Reblochon (of Brie), in blokjes
De Reblochon tartiflette is een van oorsprong een Frans wintergerecht, omdat het nogal zwaar is. De kaas en aardappelnestjes van Rachel Khoo smaken toch lekker Frans maar zijn veel lichter en ze staan gezellig op de voorjaarstafel. De wijn is een typisch Frans, onmisbaar onderdeel van het recept. Hoewel de alcohol verdampt - zeker bij het reduceren - eten we de nestjes met de mini-monsters toch zonder wijn.
Zo maak je de aardappelnestjes van Rachel Khoo
Begin met de voorbereiding
Vet een muffin bakblik in.
Schil, was, droog de aardappels.
Rasp of snij ze in lucifers.
Snij ook de andere ingrediënten.
Bak ui en knoflook zacht.
Voeg de bacon en het laurierblad toe.
Bak het spek goudbruin en giet de wijn er bij.
Verwarm de oven voor op 180°C
Kook de wijn in tot 2 eetlepels, verwijder de laurier.
Roer de aardappel-lucifers door het mengsel.
Roer van het vuur de kaasblokjes er ook door.
Bak de nestjes in 15-20 minuten goudbruin.
Laat de nestjes een minuutje afkoelen, neem ze uit de vorm.
Serveer de kaas en aardappelnestjes met sla en tomaat