Yoghurt/munt saus
250 gram Griekse yoghurt
peper&zout
bosje munt
bijgerechten
Basmati rijst (magnetron)
courgette
aubergine
2 vleestomaten
zout & peper
wat olijfolie
Morgen barbecuen we pittige kipspiesjes. Vandaag maken we alvast een snel&simpel verkoelend yoghurtsausje voor bij de spiesjes, kunnen de smaken vannacht blenden. The snazzie kids houden meer van een schepje pindasaus erbij(!?!) dat kan ook bij snazzie ;)
Zo maak je alvast het sausje, de rijst en groenten
Was de munttakjes.
Hak ze fijn.
Voeg ze aan de yoghurt toe.
Voeg 2 eetlepels citroensap toe.
Roer alles goed door elkaar.
Breng de saus op smaak met peper&zout.
Zet de saus een uur in de ijskast.
Zo kunnen de smaken blenden. Intussen beginnen we met de gegrilde groenten.
Was en snij de courgette in plakken.
Bestrooi de plakken met zout.
Dep ze droog en strijk er olie op.
Bak de groenten in de grillpan.
Doe hetzelfde met de courgette & tomaten.
Grill mooie donkere streepjes op de groenten.
Verwarm de rijst 1 minuut in de magnetron.
Snij de groenten in vieren en klaar!
Eet smakelijk!