Boodschappenlijstje
600 g krieltjes, halveer de grotere
2 theelepels witte wijnazijn
2 theelepels extra vierge olijfolie
zeezout & versgemalen peper
1 – 2 augurken, fijn gehakt
1 sjalotje of ½ rode ui, fijngehakt
2 theelepels kappertjes, grof gehakt
klein handje peterselie, fijn gehakt
klein handje bieslook, fijn gehakt
120 gram (vegan) mayonaise
1½ theelepel Dijon-mosterd
gemengde sla & cherry tomaatjes
Als je gaat picknicken is een lekkere vegetarische salade inpakken een goed idee. Vooral een aardappelsalade zonder vlees of vis kan zonder zorgen mee naar buiten. De aardappelsalade van vandaag heeft veel verse groente en kruiden, dat zorgt voor de frisse smaak. De salade is zoals gezegd vegetarisch, maar als je vegan-mayonaise gebruikt kunnen veganistische vrienden ook lekker mee-eten.
Zo fijn als je alle bio- en onbespoten groenten rechtstreeks van locale boeren kunt kopen bij Rechtstreex en niet alleen groente, maar ook fruit en zuivel en nog veel meer! Allemaal locale produkten en vers van het land.
Zo maak je een (vegan) aardappelsalade
Boen de krieltjes goed schoon.
Kook ze 15 -20 minuten.
Stoom droog in een vergiet in 5 min.
Hak de augurk fijn.
Hak het uitje.
Knip de bieslook fijn.
Hak de peterselie fijn.
Hak de kappertjes grof
Was de sla en de tomaten en laat ze heel goed uitlekken.
Doe de aardappelen in een schaal, breng op smaak met olie, azijn, zout & peper.
Schep de augurk, fijngehakte kappertjes en kruiden door de salade.
Hou wat verse kruiden apart en roer de (vegan) mayonaise met de mosterd door elkaar
Schep de mayo-mix door de aardappelsalade en strooi het restje kruiden er over.
Leg de salade op een bedje van sla en strooi er gehalveerde tomaatjes over.
Fijne zomer!