De boodschappen voor twee
½ zakje gemengde sla
½ komkommer
1 rood uitje
2 eetlepels extra virgin olijfolie
zwarte peper & zeezout, naar smaak
scheutje vers citroensap, naar smaak
150 gram Noorse garnalen
2 hardgekookte vrije uitloop eieren
2 takjes dille
2 roggeboterhammen of wat je hebt
optioneel: mayonaise naar smaak
Een Scandinavische sandwich is een heerlijk lichte lunch voor het voorjaar, zo gemaakt en erg lekker! Je moet wel van garnalen houden :) Voor de liefhebber kan er ook wat mayonaise bij.
Zo maak je een Scandinavichse sandwich
Maak de sla aan met ui, olie, citroensap en zout & peper.
Schud de garnalen door de salade.
Schaaf de ongeschilde komkommer in dunne schijfjes.
Schud de komkommer ook door de salade.
Rooster het brood en besmeer het eventueel met mayonaise.
Leg de salade er op en garneer met partjes ei, citroen en dille.
Smaklig måltid!