Boodschappenlijstje
400 gram kipfilet
3 lente-uitjes
1/2 kleine ananas
1 eetlepel rietsuiker
30 ml appelazijn
30 ml ananassap
2 eetlepels soyasaus
1 teentje knoflook
zeezout & versgemalen peper naar smaak
In de vakantie eten we vaak kinderfavorieten en dit is er zeker één van. Kip met lekker zoete, verse ananas op een stokje. Wat is daar niet lekker aan? Met mooi weer eten we buiten, van de barbeque maar plenst het af en aan dan pakken we de grillpan er maar bij.
Zo maak je kip & ananasspiesjes
Maak de ananas schoon.
Haal het centrum er uit.
Snij de ringen in stukjes.
Laat de ananas in de ijskast uitlekken en gebruik wat sap in de marinade.
Zo maak je de marinade: roer het ananassap met de azijn, suiker, 1 gesnipperd lenteuitje, geperste knoflook, gemalen peper en ketjap door elkaar.
Snij de kip in blokjes.
Bedek de kip met marinade.
Zet afgedekt in de ijskast.
Wij maken er sla met tomaat bij.
Laat de marinade een uurtje intrekken.
Snij de overgebleven lenteuien in stukjes.
Rijg ui, kip en ananas aan de stokjes.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verhit de barbeque (bij regen de grillpan!) en rooster de stokjes om en om tot de kip gaar is.
Druk de stokjes op het rooster voor mooie, bruine streepjes.
Serveer de kipspiesjes met friet en een groene salade.