SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gemarmerd roomijs

met een frambozen coulis
IJs & milkshakes, Met slagroom en Met vers fruit
Raspberry ripple ice cream sidepic

De boodschappen voor het ijs
300 ml slagroom
300 ml volle melk
½ vanillestokje
5 grote vrije uitloop bio-eidooiers
110 g
ram fijne suiker

en voor de frambozensaus
250 gram verse frambozen
25 gram fijne suiker
1
½ eetlepels water

Raspberry ripple ice cream home

Na ons bezoek van gisteren aan Plukkerij Framblij maken we vanille roomijs met een frambozensiroop swirl. Daarvoor komen de mooie verse frambozen goed van pas. Zet een dag van te voren de ijsmachine-container in de vriezer want voor dit ijs heb je echt een ijsmachine nodig!

Je werkt voor dit ijs in drie etappes, eerst maak je het ijsmengsel. Dan maak je de frambozensiroop en als alles goed is afgekoeld dan draai je het ijs, liever gezegd de ijsmachine draait het ijs :))

Zo maak je slagroomijs met een frambozensiroop swirl

Begin met het maken van het ijsmengsel

Raspberry ripple ice cream 01
Raspberry ripple ice cream 02
Raspberry ripple ice cream 03
Raspberry ripple ice cream 04

Doe de melk in een steelpan.

Voeg de slagroom toe.

Schraap een vanillestokje leeg.

Roer vanille en peul door het mengsel.

Raspberry ripple ice cream 05
Raspberry ripple ice cream 06
Raspberry ripple ice cream 07

Doe de dooiers en suiker in de mixer.

Klop tot een bleekgeel mengsel.

Breng het room-mengsel aan de kook.

Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt

Raspberry ripple ice cream 08
Raspberry ripple ice cream 09
Raspberry ripple ice cream 10
Raspberry ripple ice cream 11

Verwijder het vanille stokje uit het hete roommengsel.

Schenk het hete roommengsel langzaam over het eimengsel.

Klop de beide mengsels heel goed door elkaar.

*Zet het mengsel terug op het vuur en laat het indikken.

*Doe het ijsmengsel terug in een schone pan en zet het laag op, blijf roeren tot het in 5 - 10 minuten is ingedikt (als het aan de achterkant van een lepel blijft kleven)

Raspberry ripple ice cream 12
Raspberry ripple ice cream 13

Giet het ijsmengsel over in een schone kom.

Druk er vershoudfolie op om een vel te voorkomen.

Zet het ijsmengsel 2 uur opzij zodat het volledig kan afkoelen, eerst op kamertemperatuur, dan in de ijskast

Maak intussen de frambozensiroop

Raspberry syrup 01
Raspberry syrup 02
Raspberry syrup 03
Raspberry syrup 04

Doe het schone fruit in een pan.

Voeg de suiker er aan toe.

Meet het water af en voeg toe.

Breng het fruit aan de kook.

Roer regelmatig en zet het vuur laag als het fruitmengsel kookt, laat het fruit 8 - 10 zachtjes koken

Raspberry syrup 05
Raspberry syrup 06
Raspberry syrup 07

Wrijf het fruit door een zeef.

Breng het mengsel terug naar sudderen.

Laat het indikken tot siroop.

Schenk de siroop in een potje en laat het helemaal afkoelen, eerst zo en dan in de ijskast

Zo draai je het ijs en swirl je het

Raspberry ripple ice cream 14
Raspberry ripple ice cream 15
Raspberry ripple ice cream 16
Raspberry ripple ice cream 17

Zet de koude conmtainer in de ijsmachine.

Schenk het koude ijsmengsel er in.

Sluit de machine en draai het ijs 25 minuten.

Na 25 minuten draaien hoort je slagroomijs er zo uit te zien.

Raspberry ripple ice cream 18
Raspberry ripple ice cream 19
Raspberry ripple ice cream 20

Schep een laagje ijs in een vriezerdoos.

Schenk er wat siroop op.

Swirl de siroop door ijs met een stomp mes.

Herhaal dit twee keer en je ijs is klaar om te eten!

Raspberry ripple ice cream 21
Raspberry ripple ice cream 22

Wil je het ijs (even) bewaren? Zet het dan in de vriezer.

Schep mooie bollen van je frambozen roomijs.