SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gepofte kastanjes

een echt Britse winter snack!
Kerstmis, Waldorf recepten, Brits en Snacks
Roasted chestnuts sidepic

De boodschappen
een zakje tamme kastanjes

Roasted chestnuts sidepicll

Als je in november / december in de drukke winkelstraten van Londen - Oxford street of Regent street - loopt kom je er misschien wel een tegen: een verkoper van gepofte kastanjes. Het is een oeroude maar nog steeds erg lekkere snack voor de Britten, lekker heet in een zakje mee naar huis. Wij maken ze zelf.

Zo pof je tamme kastanjes

Roasted chestnuts 01
Roasted chestnuts 02
Roasted chestnuts 03
Roasted chestnuts 04
Leg aluminiumfolie op de bodem van je bakblik.
Snij de kastanjes aan de punt voorzichtig in.
Snij de kastanje nog een keer kruislings in de top.
Leg alle ingesneden kastanjes in het bakblik.
Verwarm de oven tot 200°C
Roasted chestnuts 05
Roasted chestnuts 06
Roasted chestnuts 07
Bak de kastanjes 30 minuten, totdat de schil open gaat.
Laat de gepofte kastanjes een beetje afkoelen in het blik.
Serveer de kastanjes in een kommetje of een papieren zakje.
Roasted chestnuts 08
Roasted chestnuts sidepicll
Pel de buitenste schil af en verwijder het stevige binnenste vel.
Eet de zachte zoete kern, die binnenin de kastanjes zit.
Enjoy!