De boodschappen per persoon
500 ml groentebouillon
150 gram kipfilet
30 gram rijst, ongekookt
2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
3 wortels, julienne gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
snufje zeezout
versgemalen zwarte peper
Met het verraderlijke lenteweer zijn er nog steeds veel kids ziek dus geen trek in eten. Wij maken ze snel weer gezond met een lekkere kop versgemaakte kippensoep. Naar oma's recept maar dan de light versie.
Zo maak je dit magere lente-kippensoepje
Roer het bouillonblok door het water tot het is opgelost.
Breng de bouillon snel aan de kook op hoog vuur.
Leg de hele kipfilet er in en laat het 20 minuten garen.
Neem de kip uit de bouillon en snij het in grove reepjes.
Voeg de rijst en de groenten aan de soep toe.
Doe dan de kip en zout&peper er bij.
Laat de soep nog 15 minuten garen.
Beterschap!