Boodschappenlijstje
500 g baby worteltjes
180 ml water
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gesmolten boter
½ theelepel five spice poeder
takjes platte peterselie, fijn geknipt
Vandaag maken we gekarameliseerde worteltjes op Chinese wijze, morgen het recept voor honing-miso-knoflook-krieltjes uit de oven en op zondag maken we Geroosterde Beijing Kip. Dan is ons menu bijna compleet, alsvast vooruitlopend op het Chinees nieuwjaar.
Zo maak je gekarameliseerde worteltjes
Schrap de worteltjes en was ze in koud water.
Roer water, suiker en soyasaus door elkaar en zet opzij.
Smelt de boter langzaam, op een laag pitje.
Rol de worteltjes door de gesmolten boter met five spice.
Breng de wortels aan de kook en zet het gas laag.
Roer het soyamengsel en het citroensap door de wortels.
Laat de wortels met de deksel 10 minuten zacht koken.
Neem de deksel van de pan en zet het gas hoog.
Laat het vocht verdampen in 5 tot 7 minuten terwijl je af en toe schudt.
Snipper de peterselie over de wortels en serveer ze heet.