Boodschappenlijstje
225 gram bakkers poedersuiker
45 gram gepasteuriseerd eiwit
theelepel citroensap
optioneel voedings-kleurstof
Royal Icing maken is niet moeilijk, je moet het alleen vaker doen om er gevoel voor te krijgen. De exacte dikte van het glazuur hangt ervan af of je lijnen wil opspuiten of dat je binnen die lijnen wil opvullen met icing. In het eerste geval maak je het glazuur wat dikker want je wil liefst stakke lijnen maken. Maar wil je ze opvullen dan is het fijn als het glazuur iets dunner is en uitvloeit.
Zo maak je Royal Icing
Doe de suiker en de eiwitten in een mixerkom.
Voeg het citroensap toe.
Klop het tot een glanzend, glad glazuur.
Verdeel het glazuur over zoveel bakjes als je kleuren wil maken.
Voeg kleurstof toe per druppel en roer tot de juiste kleur verschijnt.
Nu kun je het dikke glazuur opspuiten in lijnen.
Wil je het glazuur tussen de lijntjes opvullen roer er dan per eetlepel water door om het wat losser te maken.
Wij streven niet naar het perfecte koekje, we willen wel graag dat onze koekjes er leuk uitzien en doen daar altijd ons best voor. Wat we vooral willen is dat de mini-monstjes ze lekker vinden en leuk om ze te (helpen) maken. Beste bewijs hiervoor is dat onze koekjes gemiddeld in 10 minuten verdwenen zijn!
Voor het opspuiten van de icing kijk ik op youtube naar professionals om te zien hoe zij werken. Dan blijf ik proberen om precies na te doen wat de dames in de filmpjes laten zien. Oefening baart tenslotte kunst, veel succes gewenst!