De boodschappen
115 gram zachte boter (of plantenmargarine)
150 gram bruine basterdsuiker
2 vrije uitloop eieren, kamertemperatuur
100 gram Griekse yoghurt
3 grote rijpe bananen
1 theelepel vanille extract
260 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel kaneel
100 gram glutenvrije chocolade
150 gram verse frambozen
Dit lekkere recept voor bananenbrood komt van de Berlijnse website Bake to the Roots, wij hebben alleen de producten die gluten bevatten vervangen door glutenvrije. Het bananenbrood is dan nog net zo lekker en iedereen hier kan ervan meegenieten!
Zo maak je glutenvrij bananenbrood met chocola en frambozen
Vet een brood-bakblik in met boter of olie.
Mix boter en suiker 3-4 minuten op hoge snelheid.
Roer zelfrijzend bakmeel en kaneel door elkaar.
Zet de snelheid van de mixer lager.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe, blijf goed mixen.
Het mengsel ziet er nu zo uit.
Plet de bananen.
Verwarm de oven voor op 175°C
Klop de bananen, vanille en yoghurt kort door.
Roer het meel voorzichtig door het mengsel.
...totdat alles net gecombineerd is.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Schep zacht de chocola en frambozen erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak het bananenbrood 60-65 minuten.
Dek na 30 minuten bakken de vorm af met aluminiumfolie zodat het brood bovenop niet te donker wordt!
Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik.
Laat het brood op een rooster verder afkoelen.
Geniet ervan!