De boodschappen
1 pak AH glutenvrije meergranen broodmix
400 ml lauw water
50 ml zonnebloemolie
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
1 eetlepel margarine, om in te vetten
Oh die gluten! Als een van de minimonstertjes onverwacht een gluten-allergie blijkt te hebben sta je toch even met de handen in het haar. Brood is het eerste waar je aan denkt. De andere maaltijden zijn minder moeilijk aan te passen. Al snel blijkt dat je gewoon in de supermarkt allerlei glutenvrije producten kunt kopen en dat is wel handig.
Maar brood, daar zit veel verschil in! Zelf bakken vinden we de beste optie, we beginnen met de glutenvrije meergranenmix van Albert Heijn. Misschien moeten we maar een broodbakmachine kopen, maar eerst maar eens op de ouderwetse manier proberen, dan zien we wel verder.
Zo bak je een glutenvrij Albert Heijn meergranenmix brood
Onze conclusie
Het maken van het deeg en het bakken van het brood was supermakkelijk. Het brood ziet er heel goed uit, het ruikt lekker en heeft een mooie kleur. Het heeft een stevige krokante korst en een luchtige binnenkant, het brood is wel wat kruimelig. Het smaakt gelijk na het afkoelen het best.
Na het invriezen en ontdooien is de broodkorst zacht en het brood erg kruimelig. Ontdooien in de magnetron gaat iets beter. Ons mini-monstertje vindt het lekker. Het is ook zeker niet slecht maar misschien kan het beter. Dit is het eerste glutenvrije brood dat wij bakten maar het is zeker niet het laatste.
We houden jullie op de hoogte!