De boodschappen
1 pak Damhert Glutenvrije bruinbroodmix
7 gram gedroogde gist
1 eetlepel honing
400 ml lauw water
16 gram Le Poole broodverbeter-pasta
2 eetlepels olijfolie, om in te vetten
Zo maakten wij Damhert glutenvrij bruinbrood
Na het verwijderen van het schaaltje water zakte het brood in, wij denken dat het openen van de deur na 10 minuten bakken het probleem is.
Onze conclusie
Het maken en bakken van dit brood was iets meer werk dan de vorige twee. Het deeg is nogal plakkerig, vandaar de natte spatel. Het los- en insnijden begrijpen we niet - het lijkt geen effect te hebben of het natte deeg - maar we doen het wel. Bij het rijzen vallen er stukjes deeg over de rand van de vorm, vandaar de plastic zak? Het deeg heeft heel veel kleine luchtbelletjes en is heel zacht. We bakken het exact zoals de verpakking aangeeft maar na het verwijderen van het schaaltje water zakt het brood in. Het brood ziet er niet uit maar het ruikt lekker. De structuur en de kleur binnenin zijn prima. Het brood smaakt na het verwijderen van de korst bovenop lekker en in de de brooddoos blijft het beter dan de vorige twee broden. De broodverbeteraar verbetert dus inderdaad! Maar door het inzakken toch weer een teleurstellend resultaat!
In de brooddoos blijft het brood ook goed, de broodverbeteraar werkt dus echt!