Boodschappenlijstje
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 eetlepels boter
3 eetlepels olijfolie
600 gram kerstomaatjes, rood & geel
1 bol mozzarella
400 gram verse gnocchi
wat olie om in te vetten
1 handvol basilicum
Gnocchi met tomaat & mozzarella is een lekker gerecht voor het weekend. Je kunt al ver van te voren beginnen, het is snel klaar en toch helemaal vers. Vegetarisch maar als je de voorkeur geeft aan niet-vegetarisch, kun je gemakkelijk wat gebakken prosciutto toevoegen.
Zo maak je Gnocci met kerstomaatjes en mozzarella
Voorbereiding
Was en droog groente en kruiden.
Snij en pers de uien en knoflook.
Halveer de tomaatjes.
Snij de basilicum fijn.
Waarom half boter, half olie wordt gebruikt geen idee
Verhit olie en boter.
Fruit de ui met de knoflook.
Roer de tomaatjes er door.
Neem het tomatenmengsel van het vuur en zet het opzij
Breng water met zout aan de kook, kook de gnocchi 2 minuten.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Giet de gnocchi af en laat het uitlekken.
Doe de gnocci in de ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht
Verdeel het tomatenmengsel over de gnocchi.
Snij de mozzarella in dunne plakjes.
Verdeel de kaas over de gnocchi.
Smelt de kaas in 10 minuten in de oven.
Strooi de fijngesneden basilicum over de gnocchi.
Serveer de gnocchi optioneel met een groene salade en geraspte parmezaanse kaas er bij