SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Groene Planeet

naar de serie van David Attenborough
Wetenschap, Natuur en Dag van de Aarde
Groene planeet sidepic

Groene Planeet
Auteur: Leisa Stewart-Sharpe
Illustrator: Kim Smith
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Jesse Goossens
Verschenen: Maart 2022
Uitgeverij: Lemniscaat
EAN: 9789047713647
Prijs: € 16.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Groene planeet sidepicll

Net op tijd voor De dag van de Aarde kwam dit schitterende boek van Leisa Stewart-Sharpe en Kim Smith uit. Het boek is gebaseerd op de wereldberoemde documentaire serie van Sir David Attenborough, die ook De Groene Planeet heet.

Groene planeet 01
Groene planeet 02
Groene planeet 03
Groene planeet 04

Dit boek laat kinderen zien hoe alles op aarde met elkaar verbonden is en hoe schitterend en buitengewoon onze planeet is. Alles is afhankelijk van elkaar, het klimaat, de plantengroei, de dieren en de mensen maar het lijk wel alsof alleen de mensen dit niet begrijpen.

Gelukkig kunnen we aan het eind van het boek lezen dat het nog niet te laat is om ons leven te beteren. Dat kan op allerlei manieren, als we het maar met z'n allen doen. Kleine, simpele dingen die een groot effect kunnen hebben als iedereen op de wereld mee wil doen!!

Groene planeet 05
Groene planeet 06
Groene planeet 07

Ga minder autorijden en / of vliegen, pak de fiets of loop vaker. Zet de kachel wat lager en trek een dikke trui aan als het koud is. Maak  je tuin mooi groen of maak een stoeptuintje naast je buitendeur. Eet geen of minder vlees maar meer groenten, zonder bestrijdingsmiddelen. We moeten echt aandringen op meer biologisch eten dat iedereen kan betalen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf want samen kunnen we het verschil maken!

Fijne Dag van de aarde allemaal!