Boodschappenlijstje
1 rode paprika en 1 gele paprika
6 cherry tomaatjes
4 lente-uitjes
½ courgette
arachideolie
Voor de marinade
2-3 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel suiker
snufje gemalen gember
zeezout & versgemalen zwarte peper
voor de pindasaus
1 eetlepel arachide olie
1 sjalotje, fijngehakt
½ theelepel gemalen chilivlokken
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel donkerbruine suiker
110 g pindakaas, 100%
150 ml kokosmelk
½ citroen, alleen sap
zeezout & versgemalen zwarte peper
optioneel rijst, om te serveren
De groentenspiezen met pindasaus zouden eigenlijk op de barbecue gaan maar tijdens het marineren betrok de lucht al en twee uur later plensde de regen naar beneden. Dan maar in de pan, de zoveelste bbq die door regen niet doorging deze zomer. Maar eerlijk gezegd, de groentenspiezen smaakten er niet minder goed door!
Zo maak je groentenspiezen met pindasaus
Was de groenten grondig.
Snij de groenten in stukken.
Doe ze in een kom en schud.
Zo maak je de marinade
Meet de soya af in een kom.
Voeg de suiker toe.
Voeg de knoflook toe.
Breng op smaak.
Roer de marinade na toevoeging van gember, zout en peper even stevig door.
Roer de marinade door de groenten.
Dek de schaal af met vershoudfolie.
Zet de groenten 2 uur in de ijskast.
Zo maak je de pindasaus
Hak de sjalot fijn en pers de citroen uit.
Verhit de olie op medium vuur in een steelpan.
Fruit de ui en bak de chilipoeder een minuutje mee.
Voeg de knoflook en de bruine suiker toe en bak mee.
Roer er twee eetlepels van de groenten-marinade door.
Roer de pindakaas door en giet de cocosmelk er in beetjes bij.
Laat de saus 2 minuten zacht doorkoken terwijl je blijft roeren.
Zo maak je de spiezen
Wij hebben nog wat ananas dat op moet, dat kan er ook prima aan
Rijg de groenten aan de stokjes.
Verwarm de olie op medium vuur.
Bak de spiezen in de koekenpan.
Warm de pindasaus zachtjes op, als dat nodig is
Bak ze 10-15 minuten en draai ze nu en dan om.
Serveer de groentenspiezen met rijst en pindasaus er bij.