Boodschappenlijst
100 gram Tony’s chocolade, puur
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne kristalsuiker
3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
200 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
2 eetlepels cacao
125 ml melk
Optioneel: botercrème & gekleurd rolfondant
Vandaag maken we Halloweencupcakes voor de mini-monstertjes, met 2 snazzie-basisrecepten. We kiezen voor chocolade cupcakes met oranje gekleurde vanille botercrème. Bovenop zetten we heksenhoeden, gewoon voor de grap :))
Zo maak je de Halloweencupcakes
Hak de chocolade.
Smelt de chocola au bain marie.
Klop de boter en suiker romig.
Breek de eieren één voor één.
Klop de eieren één voor één door.
Roer meel, zout en cacao door elkaar.
Zeef 1/3 bij het botermengsel.
Laat de chocolade afkoelen.
Vouw het meel in, in drie delen.
Voeg de melk aan de mix toe.
Schep de melk luchtig door.
Doe de chocolade bij het mengsel.
Vouw de chocolade er in.
Zet vormpjes in het bakblik.
Verwarm de oven voor op 175°C
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cakes max. 20 minuten.
Laat ze afkoelen op het rooster.
Pak de zachte botercrème erbij.
Roer druppels oranje voedingskleurstof door de botercrème tot de kleur naar je zin is
Spuit botercrème op de cupcakes.
Roll het fondant uit.
Steek er figuurtjes uit.
Plak de decoraties op de heksenhoeden.
Druk de heksenhoeden op de cupcakes.
Fijne Halloween!