De boodschappen
150 g kristal suiker
150 g boter
1 vrije uirloop ei
1 theelepel vanille extract
250 g bloem
snufje zout
100 gram pure chocola (72%)
witte glazuur stift
Deze Halloweenkoekjes zijn een leuke traktatie voor een - in oktober - jarige kleuter maar voor trick or treat zijn ze ook perfect!
Zo maak je deze griezelige skelettenkoekjes
Mix boter en suiker romig.
Mix ei en vanille er door.
Mix bloem met zout er door.
Voeg de bloem in delen toe.
Mix het tot een kruimelig deeg.
Kneed het deeg snel met de hand glad.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Zet het deeg minimaal 30 minuten in de ijskast. Verwarm de oven op 170°C.
Rol het deeg tot 05-1cm dikte.
Steek er koekmannetjes uit.
Bak de koekjes 12-15 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade au bain marie.
Bestrijk de koekjes met gesmolten chocola.
Laat de chocola helemaal hard worden.
Teken skeletten op de koekjes met glazuurstift.
Laat het glazuur goed hard worden.
Happy Halloween!