Boodschappenlijstje voor 24 mini cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemp.)
1.5 vrije uitloop bio-eieren S (kamertemp.)
1 theelepel vanille extract
125 gram zelfrijzendbakmeel, gezeefd
2 eetlepels melk
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
blauwe sprinkeltjes
Met onze mini-monstertjes bakken we mini-vanille cupcakes, een favoriet van ze. Omdat het Hanukkah is willen we de cupcakejes extra feestelijk maken, met slagroom en blauwe sprinkeltjes er op. We bakken er veel want het Hanukkah feest duurt 9 dagen!
Zo bak je Hanukkah mini-cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C, zet 24 papieren vormpjes in het cupcake-bakblik en schuif het rooster in het midden van de oven
Klop de boter en suiker romig.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Klop het vanille-extract er door.
Zeef er zelfrijzend bakmeel bij.
Vouw het meel in het beslag.
Vouw er tot slot ook de melk in.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes 15 minuten.
Koel ze eerst af af in het bakblik.
Dan helemaal op het rooster.
Klop slagroom met suiker stijf.
Spruit de slagroom op de cupcakes.
Strooi er de blauwe sprinkels over.
Wij wensen jullie allemaal Happy Hanukkah!