De boodschappen
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop eidooier
2 eetlepels melk
100 gram kaas, geraspt (mozzarella/cheddar)
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop eidooier
2 eetlepels melk
100 gram kaas, geraspt (mozzarella/cheddar)
Een kaashapje met Sinterklaas is eigenlijk ook traditioneel bij snazzie ;) Dit keer zijn het toverstafjes! Omdat het Sinterklaasfeest toch iets magisch heeft, als je erin gelooft :)
Zo maak je de toverstafjes
Klop de eidooier los met de melk.
Snij twee strips bladerdeeg af, elk 8 cm breed.
Bestrijk ze met ei en strooi er dik kaas op.
Plak ze op elkaar en snij de strips in de lengte in de helft.
Draai de 4 strips tegengestelde richting.
Snij de 4 strips in de helft, nu zijn er 8.
Bestrijk ze met eigeel.
Dek de toverstafjes af met vershoudfolie.
Zet de stafjes in de ijskast.
Steek sterren uit van 5 cm Ø.
Bestrijk ze met eigeel.
Strooi kaas op 8 sterren.
Druk een lege ster onder de staf en een ster met kaas op de staf, druk de sterren samen en bestrijk ze met ei.
Bak de toverstafjes in 8-10 minuten lichtbruin.
Serveer de toverstafjes in gezellige bekers.
Veel plezier met Sinterklaas!